Instellen e-mail op een iPhone

De iPhone is een zeer populaire smartphone die bekend staat om het gebruiksgemak. Ook de meegeleverde e-mailapplicatie is erg gemakkelijk in gebruik, en werkt uitstekend samen met de e-maildiensten van Basemotive. In dit document is beschreven hoe u uw iPhone instelt om uw e-mail te lezen.

Indien u twijfelt over dingen, zoals de keuze tussen IMAP of POP3, lees dan eerst dit.

Stap-voor-stap instructies

1. Open de e-mailinstellingen

Om deze te benaderen gaat u naar de instellingen en kiest voor "Mail, Contacten, Agenda". Daarna klikt u op "Nieuw account".

U wordt nu gevraagd te kiezen voor het type account. Kies hier voor de optie "Anders".

2. Vul de basisgegevens in

U wordt nu gevraagd enkele gegevens te verstrekken. Vul in dit scherm uw naam, e-mailadres en wachtwoord in.

De beschrijving kunt u vrij kiezen, maar het is verstandig hier een duidelijke naam in te vullen.

3. Vul de servergegevens in

U wordt nu gevraagd de gegevens aan te vullen met servergegevens. Kies hier eerst voor IMAP of POP3. IMAP is hier meestal de beste keuze.

De server voor inkomende post is: mail.basemotive.nl

De server voor uitgaande post is: smtp.basemotive.nl

De gebruikersnaam is altijd uw volledige e-mailadres.

4. Rond het proces af

U kunt nu aangeven waarvoor u dit account gebruiken wilt, namelijk mail en/of notities. Mail moet u natuurlijk aan laten staan om te kunnen mailen. Notities kunt u uitzetten, al lijkt het synchroniseren hiervan ook goed te gaan via IMAP.

U kunt het nieuwe account activeren door op "Bewaar" te tappen.

Het e-mailaccount is nu actief. Open de mail app om e-mail te lezen en schrijven.