Veel gestelde vragen

Abonnementen

Uw diensten die u bij ons afneemt worden automatisch verlengd. U kunt deze eenvoudig via het beheersysteem beheren en indien gewenst opzeggen.

Wanneer u niet tijdig betaalt ontvangt u na de betaaltermijn van ons een herinnering per e-mail. Na weer 14 dagen zullen wij u proberen te contacteren. Lukt dit niet, en/of heeft nu na nogmaals 14 dagen nog niet betaald, dan zetten wij de betreffende dienst(en) op non-actief.

Het op non-actief zetten van uw dienst(en) betekent overigens niet dat uw betalingsverplichting vervalt. Na betaling zullen wij de betreffende dienst(en) weer heractiveren.

Indien wij u als klant helemaal niet meer kunnen bereiken, dan zullen wij uw dienst(en) niet langer verlengen, en daarmee loopt u het risico uw domeinnamen en gegevens te verliezen.

Dat is afhankelijk van de dienst. Voor domeinnamen heeft u bijvoorbeeld een verhuiscode nodig om deze te kunnen verhuizen, welke u bij ons kunt opvragen. Bij uw website of e-mail kunt u de gegevens zelf backuppen en opnieuw plaatsen.

Heeft u hierbij hulp nodig, dan adviseren we u graag, en als u wilt voorzien we u van een backup van uw websites, databases, en e-mail.

Mocht u nog openstaande facturen hebben bij ons waarvan de betaaldatum verstreken is, dan vragen wij u deze eerst te voldoen voordat we u verder assisteren.


Facturatie

Afhankelijk van uw abonnement bestaat er een minimumperiode waarvoor per keer betaald moet worden. U mag altijd voor langere termijnen tegelijk voldoen. U kunt uw voorkeur aangeven bij het bestellen.
Uiteraard. De factuur krijgt u per e-mail in PDF-formaat, welke u zelf kan uitprinten. Tevens kunt u vorige facturen via het beheersysteem later weer opvragen.
Dat kan. Hiervoor worden administratiekosten van € 1,50 extra per factuur in rekening gebracht.

Domeinnamen

Na ontvangst van de door u ondertekende documenten registreren wij uw domeinnaam doorgaans dezelfde dag nog. Voor de meeste domeinnamen geldt dat ze dan direct actief zijn.

Het kan na activatie van de domeinnaam van enkele uren tot 24 uur duren voordat deze overal werkt.

Bij uw domeinnaam worden deze gegevens inderdaad bijgehouden, en deze zijn voor iedereen opvraagbaar. Deze gegevens zijn verplicht in de betreffende registers.

In sommige gevallen is het mogelijk uw identiteit te verhullen, maar daar zijn meestal meerkosten aan verbonden. Heeft u dit absoluut nodig, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Jazeker. Wanneer u gebruik wilt maken van de nameservers van een andere provider, dan kunt u deze namerservers doorgeven bij uw aanvraag. De nameservers kunnen ook later gewijzigd worden, maar dit kan mogelijk kosten met zich meebrengen.

U kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van de Basemotive nameservers, en de DNS dan zo in te richten dat die naar de juiste servers wijst. Wijzigingen in de DNS kunt u zelf doen via het beheersysteem.

Het is vaak wel praktisch de domeinnaam dan naar ons te verhuizen, zeker als u zich zelf liever niet met technische zaken bemoeit. Het verhuizen is echter geen vereiste, u moet dan zelf zorgen dat uw domeinnaam naar onze servers gaat wijzen.

Dit is afhankelijk van de domeinnaamextentie; omdat verschillende TLD's (.nl/.com/.eu) door verschillende partijen worden beheerd varieert de verhuisprocedure.

Meestal behelst een verhuizing het opvragen van een verhuiscode (EPP-code) bij de oude leverancier, welke u dan doorspeelt aan de nieuwe leverancier, die met deze code de domeinnaam kan verhuizen. Soms krijgt de houder ook nog een e-mail met het verzoek de verhuizing goed te keuren.

Hoewel een domeinnaam vaak wordt gezien als eigendom wordt u slechts de houder. Meestal is het u dan ook toegestaan een domeinnaam te verkopen, of om precies te zijn het houderschap over te dragen tegen een vergoeding.

Een domeinnaam kan u echter ontnomen worden als u niet voldoet aan een zekere regelgeving. Zo kunnen activiteiten als spammen, oplichting en andere overtredingen daar reden toe zijn. Ook kan het zijn dat uw domeinnaam gelijk is aan of lijkt op een handelsmerk, waardoor u deze niet langer mag voeren.

Tenslotte is het natuurlijk zo dat u abonnementsgelden betaalt, en wanneer u niet langer betaalt zal de domeinnaam uiteindelijk komen te vervallen.


Webhosting

Voor toegang tot uw bestanden bieden wij SFTP en SSH. Deze protocollen zijn veel veiliger dan FTP.

Om het hackers moeilijk te maken toegang te krijgen tot uw accounts en onze servers bieden wij daarom geen onbeveiligde toegang zoals met FTP.

De SSH-toegang is enkel en alleen voor het onderhoud van uw websites en toegang tot uw mail. Het is niet toegestaan programma's te draaien die onnodige processortijd of bandbreedte verbruiken. Het draaien van chat-gerelateerde software en coinminers is helemaal uitgesloten.
Jazeker. Neem alstublieft contact met ons op en geef door voor welke website u welke PHP-versie wilt gebruiken. Wij kunnen dit dan voor u regelen.